Miksi valita salsa omaksi harrastukseksi?

Salsa on yllättävän monipuolinen harrastus ja on monia syitä, miksi se kannattaa valita omaksi harrastuksesi. Listaamme tässä artikkelissa muutaman näistä syistä. Mikä on sinun syysi harrastaa salsaa tai olla siitä muuten kiinnostunut?

Pitää kuntoa yllä

Salsa on oivallinen harrastus kunnon ylläpitämisen kannalta. Tanssiessa nousee hiki pintaan ja syke kohoaa juuri sopivasti. Lihaksetkin saavat harjoitusta ja mieli lepää tanssin tahdissa. Fyysisen kunnon ohella salsa auttaakin ylläpitämään myös henkistä hyvinvointia. Mukaansatempaavat eloisat salsan rytmit saavat tanssijan unohtamaan hetkeksi arjen kiireen ja paineet. Henkisen hyvinvoinnin merkitystä ei koskaan tulisikaan aliarvioida, vaikka se toisinaan saatetaankin unohtaa fyysistä hyvinvointia korostavassa yhteiskunnassamme.

Haasteita elämään

Salsa on myös haastava harrastus eikä loistavaksi tanssijaksi kehittyminen tapahdu hetkessä. Jos kaipaat mahdollisuutta haastaa itsesi kerta toisensa jälkeen, kokeile salsaa. Tanssii tähtien kanssa -kilpailu eli TTK-kilpailu on tästä oivallinen esimerkki, sillä kilpailun tanssivalikoimaan kuuluu myös salsa, jonka harjoittelu on osoittautunut kisan aikana haastavaksi tehtäväksi. Haasteita pelkäämätön tanssija kuitenkin arvostaa salsan tarjoamia haasteita.

Ystäviä

Salsa-harrastuksen parista on helppo löytää uusia, tanssista kiinnostuneita ystäviä. Huomaat pian, että salille kokoontuu ihmisiä, joille tanssi on kaikki kaikessa. Tanssi on myös oivallinen keskustelunaihe, joten salsasalilla ei ole vaikea aloittaa keskustelua uusienkaan tanssijoiden kanssa.

Intiiminä paritanssina salsa tarjoaa myös tilaisuuden tutustua vastakkaiseen sukupuoleen. Lajin parista löytyykin monia tanssipareja, jotka ovat pareja myös salin ulkopuolella. Tanssi yhdistää ja auttaa löytämään yhteyden toiseen. Yhteinen harrastus myös lujittaa parin välistä sidosta.

Mahdollisuus tutustua lajin juuriin

Salsa tarjoaa myös mielenkiintoisen mahdollisuuden tutustua lajin juuriin, jotka sijaitsevat Kolumbiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Kyseiset alueet ovat mielenkiintoisia matkakohteita ja avaavat aivan uudenlaisen näkökulman salsan eloisiin rytmeihin, jotka hurmaavat ja tempaavat mukaansa. Salsan harrastajalle on aivan erityinen kokemus päästä kokeilemaan näitä rytmejä salsan synnyinsijoilla paikallisten tanssijoiden keskuudessa. Tällainen tanssielämys on suorastaan unohtumaton!

Suomessakin järjestetään salsakarnevaaleja, jotka ovat mielenkiintoinen tutustumiskohde. Näistä karnevaaleista ei puutu näyttävyyttä eikä eloisia rytmejä! Ne ovat myös hyvä kohde aloittaa salsaan tutustuminen, etenkin, jos ulkomaanmatkailu ei ole juuri tällä hetkellä syystä tai toisesta mahdollista.