Helsinkiläinen tanssikoulu Baila Baila

Helsinkiläinen tanssikoulu Baila Baila on yksi Euroopan ensimmäisiä salsakouluja. Koulu sijaitsee Helsingissä Eerikinkadulla. Sen on perustanut vuonna 1993 kuubalainen Miguel Verdecia. Baila Bailan valikoimasta löytyy monia latinalaisamerikkalaisia tansseja. Tunneilla pääsee tutustumaan niin salsaan, reggaetoniin, afrokuubalaisiin tansseihin, zumbaan, bachataan kuin kizombaankin. Tunneille voi mennä mukaan kuka tahansa ja milloin tahansa. Tunneilla et tarvitse aiempaa kokemusta ja ne sopivat kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tarjolla on sekä pari- että soolotunteja. Paritanssitunneille voi osallistua myös ilman paria. Baila Baila järjestää myös tilauksesta polttaritanssitunteja ja tarjoaa esityksiä erilaisiin tilaisuuksiin ja juhliin. Tanssikoulun kautta voi lähteä myös tanssiin keskittyvälle matkalle Kuubaan.

Miten valmistautua tunnille?

Tunnille tulee pukea urheilulliset vaatteet, joissa on mukava olla ja helppo liikkua. Kengät tulisi olla vaaleapohjaiset sisäliikuntakengät tai tanssikengät. Mukaan kannattaa varata vaihtovaatetta, jos aikoo osallistua useammalle tunnille. Erityisesti paritanssitunnille on syytä vaihtaa tarvittaessa kuiva paita. Paritanssitunnille ei tarvita omaa paria, vaan tunnin aikana pari vaihtuu jatkuvasti. Parin vaihtaminen auttaa myös tanssin opettelussa. Erilaisten tanssiparien kanssa omakin tanssi kehittyy nopeammin.

Tanssituntien hinnat

Yksittäinen tanssitunti maksaa 16 euroa. Opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille vastaava maksu on puolestaan 14 euroa. Kymmenen tunnin kortti kustantaa 125 euroa ja edellä mainituille ryhmille alennettu hinta on 115 euroa. Kymmenen tunnin kortti on voimassa viisi viikkoa. Kortista on tarjolla myös 12 viikkoa voimassa oleva vaihtoehto, jolle hintaa tulee joko 135 euroa tai 125 euroa. Alennettu hinta on aina opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille. Tarjolla on myös 20 tunnin kortteja sekä avoin pääsy kaikille tunneille -vaihtoehto. 20 tunnin kortti maksaa 195 tai 175 euroa ja on voimassa 12 viikkoa. Avoin pääsy kaikille tunneille maksaa puolestaan saman 195 tai 175 euroa kuukaudessa. Paljon tanssivien kannattaa puolestaan harkita 12 kuukauden määräaikaisen sopimuksen ottamista, jolloin tunneilla saa käydä vuoden ajan niin paljon kuin haluaa ja kuukaudessa hinnaksi tulee vain 135 euroa.

Lippuja ja kortteja Baila Bailan tunneille voi ostaa tanssikoulun toimistosta. Toimisto on auki aina iltaisin tuntien aikaan. Lippuja ja kortteja voi ostaa myös helposti tanssikoulun verkkokaupasta.